A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk! További információ, adatvédelmi nyilatkozatunk ITT érhető el. OK

Tető alá hozva

Mindig büszkeséggel tölt el minket, ha egy projekthez, otthonhoz Lakberendezési Központunkban található üzletek termékei vannak felhasználva.

A Golden Harmony magazin is lehozta cikk formájában, mely most weboldalunkon is elérhető.

A Tervező: Hámoryné Augusztin Tünde , +36 30 251 3816 hat@hatdesign.hu 

A feladat:

A megbízó munkahelye - gyógyszertár –, feletti lakás átalakítása, lakhatóvá tétele a családja számára!

Az épület anno ,több lépcsőben lett kialakítva. A tetőszerkezethez így idővel újabb és újabb épületrész tetőkialakítása kapcsolódott. Ez által a belső terület több kis részből, helyiségből állt, amikor először a helyszínen jártam. A bejárattól lépcső vezet az emeletre, ahol egy kisebb szobán való áthaladás után értem a pulttal elválasztott konyhával egy légterű belső térbe. Ennek a helységnek a közepén pedig egy fa csigalépcsőn át jutottam fel a galériára.

A cél:

Az új család igényeit és életvitelét meghallgatva, azt tudtam, hogy a teret ki fogom nyitni az emeleten.

A galériára vezető lépcsőt pedig minél közelebb helyezem majd el a hátsó falhoz. Így a legkevésbé lesz zavaró a nappali és étkező terében. Ehhez a feladathoz nagyszerű statikusokra találtam (Kertész Zsolt és Kovács Ferenc személyében) akik a nyitott fedélszék és a galéria alátámasztását lehetővé tevő megoldást találtak.

A falak, lambéria és csigalépcső bontása közben kiderült a hiányos tetőszigetelés, ráadásul a súlyos, darazsak okozta rombolás is. Lépésről-lépésre azonban minden elkészült és a szükséges anyagokat, burkolatokat is sikerült megtalálni. (IBDesign, Palatinus Fürdőszoba) Lakberendezőként, törekszem a praktikus gondolkodásra és tervezésem alapja a ház vagy lakás esetében, a megbízó életében betöltött jelentősége. Hiszen , ami megvalósul, annak az elkövetkező jó pár évben meg kell állnia a helyét. Egy építkezés vagy felújítás sok pénzbe kerül. A rosszul megválasztott kialakítás vagy anyaghasználat több száz ezres plusz kiadást is jelenthet. A megrendelő egy nagyon elfoglalt anya, aki jó ízléssel és határozott elképzeléssel fogadta a javaslataimat, terveimet. Mindig örömet okoz, ha ilyen harmonikus a munkakapcsolat megbízó és tervező között!

Felhasznált termékek

Termékek amik beépítésre kerültek:

IBDesign burkolatok:
 
  • 539147 HARO Oak Emilia Velvet White Classic mért + lépcső elem 533190
  • 539149 HARO Oak Emilia velvet white Gran Via méret
  • 409368 HARO fehér szegő lépcsőre
 
Palatinus Fürdőszoba
  • SUPERGRES MELODY TOFFEE MAT.STRUT2X75 CM LISTELLO
  • SUPERGRES LACE IVORY PLAIN 25X75 CM 
  • SUPERGRES LACE IVORY DEC.PAINT2/S25X75 CM
  • SUPERGRES FOUR SEASONS MOSAIC SNOW SP.8 30X30 CM DEK.
  • SUPERGRES ALL OVER SGS ALL IVORY 60/4PZ 60X60 RT CM