A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk! További információ, adatvédelmi nyilatkozatunk ITT érhető el. OK
1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 179 0990

Modern terek közkedvelt szereplői:a nagyméretű, a matt, a natúr, az extra fényes…

Burkolatok a javából! Lakberendezőként is csak kapkodjuk az utóbbi év elképesztő csempe és padlólap kínálatának láttán a fejünket, ám ami most jön, az minden eddigi látványt felülmúl! A nagyméretű lapok, a semleges árnyalatok még mindig fénykorukat élik: Az Argenta szürke szépségeit loft terekbe bátran ajánljuk, a fényes ragyogással már az ünnepekre is készülhetünk, miközben a Porcelanosa pedig előrukkolt a 2017-es Cersai kiállításon debütáló Prémium Kollekciójával – cikkünkben most ebből mutatunk be Önöknek néhány szépséget, ha valaki netán lemaradt volna…

Mindenkit izgalommal tölt el, ha az új trendek kerülnek szóba: vajon milyen színekkel, formákkal, méretekkel tervezhetünk hamarosan…

A jó hír, hogy a sokunk által annyira kedvelt, minimál stílus hozadékaként népszerűvé vált nagyméretű, egybefüggő burkolólapok továbbra is hódítanak, sőt a kellemes, semleges árnyalatok – mint a finom homokszínek, bézsek és szürkék – szintén maradni fognak a trendpalettán.

Ami talán változni fog, vagy legalábbis még változatosabbá válik – az a homogén árnyalatokon belül is a sokféleség: a textúrák és önmagukban mintás felületekkel ugyanis változatos, izgalmas összhatások jönnek létre még akkor is, ha mindössze egyetlen szín árnyalatai alkotják a teljes enteriőrt.

Ehhez a lapok méretbeli sokféle is hozzájárul, egy-egy anyagból, színből, textúrából az egészen óriási méretektől a kisebbeken át, a mozaikjellegűen kicsi formátumokig szinte minden megtalálható a nagyobb gyártók egy-egy szép kollekciójában.

A szőnyeghatásról, a különböző natúr illetve kézműves technikákról, illetve ezek összemosásáról, látványos ötvözéséről már írtunk ugyan korábban, de meg kell, hogy említsük itt is, hiszen ez a vonal jelentős részét fogja képezni majd az új irányzatoknak, melyekből már egy-egy szép gyűjteményt most meg is fellelhetünk az üzletekben.

A kézműves technológiák és az erőteljes texturáltság már-már a 3d effektekig is elmegy, és ennek gyönyörű példáit tekinthettük meg többek között a 2017-es Cersai kiállításon is, ahol bemutatkozott például a neves és nagy múltú olasz Porcalanosa gyár különleges, Prémium Kollekciója is.

A fentebbi képen például egy egyszerre modern, mégis művészies összhatású szépség látható, melyről a hangulatos, egyedi megvilágításnak köszönhetően a finoman fodrozódó, hullámzó víztükörre asszociálhatunk, a fények és árnyékok meg-megcsillanak a hullámok habjain…

A Prémium Gyűjteményre helyzete az idei esemény idejére a fő hangsúlyt a gyártó, amelyre a Porcelanosa Grupo állvány is épült, egy új, kifejezetten a Cersaie-ra készült kiadásban.

Ezúttal a fő elem, a vezér motívum maga a víz volt, és minden ami a vízzel kapcsolatos – így méltó helyet adva az itt bemutatkozó  csempék, csapok és konyhák legújabb fejlesztésű termékeit, amelyek mind egytől egyig az egészség és a jólét érzetét sugallják.

A kiállítás mindenképpen egy méltó helyszíne és eseménye volt annak is, hogy többek között a PORCELANOSA Grupo csapata ismét bemutathatta legújabb formatervezési mintáit, különlegességeit mind az építészet, mind pedig a belsőépítészet terén.

Ezek az újdonságok, egyedi innovációk pedig kétségkívül meghatározzák majd, hogy milyen tendenciák lesznek a fókuszban a közeljövőben – mint a különleges textúrák, anyaghatások, melyek akár már a fémes felületeken is megjelenhetnek, a még páratlanabb, még lenyűgözőbb összhatásért.

A minőséget, a csúcstechnológiát és a formatervezést a Grupo csoport nyolc vállalatának bemutatótermében bemutatták be ez idő alatt. Óriási kiállítási csarnokok adtak teret az eseménynek, ezek együttesen 14 000 négyzetméter területet foglaltak el, és lenyűgözték a világ valamennyi tájegységéről érkező, professzionális nagyközönséget.

A legújabb kerámia minták közül a 24. kiállításon a Porcelanosa Roma és Viena gyűjteményét is megcsodálhattuk. A különleges kerámia fúzió kőből, fából és kerámia parkettából áll – melyeknek valamennyi eleme tökéletesen alkalmas a legkifinomultabb terekbe, enteriőrökbe is.

A csoportot alkotó nyolc vállalat olyan új javaslattal érkezett, mely kiemeli az építészet méltóságát és a technológiai innovációk ötvözését, miközben azokat a korszerű építészeti technológiai megoldásokat is megismerhettük, amelyek a vállalat fejlődését és az általa vezetett értékeket képviselik.

A Porcelanosa Grupo bemutatóban szereplő ajánlata két részre osztható: míg az egyik oldalon a Prémium állvány kapott helyett a fő fürdőrészleggel, amely a legújabb modelleket mutatta be a csapokkal feltéve a pontot i-re. A különleges sprinklerek, csaptelepek és zuhanykészletek manuálisan vagy mobileszközön keresztül is tesztelhetők voltak már ott a helyszínen, a résztvevők  be - vagy kikapcsolhatták őket. Nagyon izgalmas!

A másik részlegen, területen pedig a Porcelanosa Grupo különböző cégei közül a legfrissebb fejlesztéseket találhattuk meg egy helyen. Így a márka teljes potenciálját felvonultatták, bemutatva a termékek sokoldalúságát, választékosságát és gazdagságát, az anyagokon alkalmazott legmodernebb technológiákat, és nem utolsósorban azok funkcionalitását, használhatóságát bel – és kültéren, a szabadban egyaránt.

A fürdőszobákon illetve konyhákon túl, kitértek az olyan egyéb építészeti és belsőépítészeti környezetek bemutatására is, mint egy elegáns bár, egy kévéző, vagy egy hotel gyönyörű aulája – amelyet mi is szem előtt tarthatunk majd, ha ezekkel a szép termékekkel találkozunk a bemutatóteremben.

Ilyen többek között a Krion® Frost White nagyméretű burkolatcsaládja, de találhatunk még egy páratlan újdonságot a Taupe Concrete akril kőzetével létrehozott munkaállomásán is, mely megőrzi a homlokzat háromszög alakját, lehetővé téve számunkra, hogy belenézzünk.

A gyönyörű természetes kőzetek, márvány és gránit elképesztő felületei szebbnél szebb kollekciókban mutatkoznak meg, óriási lapok, méretek páratlan és lenyűgöző eleganciáját hozva be a terekbe.

A Porcalanosa számos családja, újdonsága elérhető a VS Fürdőszoba bemutatótermeiben és üzleteiben, ahol készséges és hozzáértő kollégák külön szeretettel és törzsvásárlói programmal fogadják a tervezőket, lakberendezőket és belsőépítész partnereket.

www.vsfurdoszoba.hu

 

Nemess Tímea - VS Fürdőszoba Szalon Ügyvezetője

"Várom egy kávéra"  +36 30 535 1672