A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk! További információ, adatvédelmi nyilatkozatunk ITT érhető el. OK
1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 179 0990

Lovász Viki újabb munkája - Irodaépület budapesti panorámával

Viki idén tervezett egy irodaépületet, melyhez tagcégünk a VS Fürdőszoba által forgalmazott csodálatos Porcelanosa burkolatok lettek betervezve.

Lent olvasható Viki leírás a munkáról.
Amennyiben megbízná Vikit, keressen minket, vagy őt közvetlenül!
info@styleandhome.hu vagy idvbelsoepitesz@gmail.com 

1. Előzmények:

Megbízóm exkluzív irodákat és tárgyalókat biztosít ügyfelei számára, így az átalakítás célja az új partnerek bevonzása, illetve a régiek megtartása volt.
Az általa tartósan bérelt irodaszinten olyan léptékű felújítást szeretett volna, mely egészen új arculatot ad, ergonómia és design tekintetében megfelel a mai elvárásoknak.
Szerettek volna egy skandináv hangulatú, beton-naturfa kombinációt viszontlátni, ám a tervezés előrehaladtával sikerült meggyőznöm őket, hogy a nagyszerűség a részletekben, és érdekességekben rejlik. Maradjunk a skandináv hangulat által preferált, felesleges elemek megtartása nélkül tervezett enteriőröknél, imitáljuk tapétával a betont, de ne az domináljon és kerüljük el a sablonos, hagyományosan divatos trendet. Tetszett nekik az ötlet.

2. Tervezés:

A közösségi terekben olyan átalakítás mehetett csak végbe, mely nem érinthette a gépészetet, (kivéve a plusz lámpák elhelyezését, ill, néhány meglévő cseréjét) és a helyiségek eredeti rendeltetését megőrizve, megtartotta a modern környezet látványát, nagy hangsúlyt fektetve az ergonómiára. Az átalakításnál, tervezésnél figyelembe kellett vennem, hogy a kivitelezésre egyetlen hosszú hétvége áll rendelkezésre.

3. A belső terek tervezett kialakításának rövid leírása:

Recepció, Lobby:
Olyan tér létrehozására törekedtem, mely belépéskor lenyűgöző eleganciát sugároz, mégis, barátságosan hívogató otthonosság érzetét kelti. Leszámol a felesleges design elemekkel, funkcionális, és van benne valami megfoghatatlan nagyvonalúság, biztonság, hogy jó helyre érkeztem.
Ahhoz, hogy az átalakítás megfelelő léptékű legyen, és valami látványosan új változás történjen, viszonylag rövid kivitelezési idő alatt, valami újszerűt kellett ajánlanom. Megszüntettem a 3D dekorfalakat, új pultot terveztem, mely minden szempontból követte az igényeket. A hangsúlyos látványt a különleges felületek alkalmazásával, izgalmas megoldásokkal értem el.
A helyiség érdekességei, felhasznált anyagai:
A narancssárga színt a Megbízó Cég logója tartalmazta, így ez adott volt. A szőnyegpadló megtartásával tehát két szín már biztos volt, ehhez kellett igazítani mindent.

A pult:
Felhasznált anyagok:
KIRON és Urbatek Xlight felületeket használtam, melyek mindegyike a spanyol PORCELANOSA Group leányvállalatainak magas minőségű termékei.
KRION: Egy olyan professzionális felület, melyet a PORCELANOSA Group fejlesztett ki.
„Ez az anyag, meleg tapintású és hasonló a természetes kőhöz. Kétharmada természetes ásványi anyagokból (ATH – alumínium-trihidrát) és alacsony százalékban nagy ellenálló képességű gyantákból készül. Ez a kompozíció számos exkluzív tulajdonságot ad a KRION számára: nem tartalmaz pórusokat, antibakteriális, bármiféle adalékanyag nélkül, keményen viselkedik, nagyon ellenálló és könnyen javítható, csak minimális karbantartást igényel és könnyen tisztítható.”
Kikönnyítve pedig, átvilágítható, így a korábban hivalkodóan jelenlévő narancssárga logó egy sokkal finomabb, lágyabb megjelenést kapott, mely nem tolakodó, mégis, elkerülhetetlenül vonzza a tekintetet.
A KRION megmunkálhatósága lehetővé tette, hogy a recepciós pult a logó kezdőbetűjére erősen emlékeztető sziluettet kapjon, így adott volt, hogy „V” betűt formázó megoldásban gondolkodtam. Hogy mindez még izgalmasabb és egyértelműbb legyen, led szalag került beépítésre, így emelve ki a formát a síkból. Különlegessége még, hogy ugyan maga a pult váza, szekrényei asztalosipari munkák, mely szintén egyedi terveim alapján készültek, ám a „V” betűt formázó KRION-hoz szorosan kapcsolódó felület Xlight burkolat, ami mindössze 6 mm vastagságú, 120×250 cm-es kerámia burkolat, mely megtévesztésig hasonlít mind látványra, mind tapintásra a fa felületre.
A pult mögött található hátfalról lekerült az eredeti 3d falpanel , helyette az Xlight lapok egy másik típusa került felhelyezésre, mely felületében, fénnyel megvilágított megjelenésében egy kimért, ridegebb eleganciát ad. Ezt a ridegséget hivatott megtörni a pultnál is használt fa hatású kerámia lap és a narancssárga zuzmó.

Egyedi világítás:
A Lobbyban, a pulttal szembeni falról szintén lekerült a térbeli falpanel. Mivel nem szerettem volna elvonni a recepcióról a figyelmet és a betérő vendéget fogadó ülőbútor izgalmas ívessége már egyébként is elvitte a szemet ebbe az irányba fordulva, így az egyszerűségre, különlegességre törekedtem. Tudtam, hogy valamilyen fény-árnyék játékot szeretnék viszont látni, így kitaláltam egy költséghatékony, de érdekes játékot, melyet azóta is folyamatosan megkérdeznek, melyik gyártó design termékét használtam fel. A Sajátomat. A falra ugyanis gipszkartonból terveztem hosszúkás, különböző magasságú dobozokat, melyek fekete festést kaptak, minden második darab aljába állítható fényirányú spotlámpákat építtettem, mögé beton hatású tapéta került. Így alakult ki egy exkluzív design terméknek tűnő, valójában nagyon is egyszerű megoldással készült látvány elem, melynek sikere legalább akkora, mint a recepciós pulté.

Közlekedők:
Mivel a recepció-lobby izgalmas formái megadták a kezdő lökést, a folyosók látványa már túl egyszerűnek és üresnek tűnt. Igyekeztem elkerülni az ilyenkor „szokásos”, kézenfekvőnek tűnő megoldást, azaz: tegyünk fel képeket, vagy tapéta sávokat. Ezért a beépíthető ledszalagok mellett döntöttem, mely a Megbízó tetszését is elnyerte. Mivel a szalagok fehér falra kerültek, így nem lett zavaró, nem domináns, sokkal inkább egy visszafogott modern megjelenést kölcsönözve töri meg a közlekedők egyhangúságát.
Egyetlen kihasználatlan beugróba pedig egy nem éppen hagyományos zöld növény falat álmodtam meg, mely frissességet, egy kicsit „elvarázsolt természetet” jelenít meg. Előtte helyet kapott egy fotel, mely szintén izgalmas megjelenésével beleillett a formák játékának koncepciójába, hozzá pedig hasonló formavilágot követő lámpákat választottam ezen kis sarok kiemelésére. Így jött létre egy kis pihenő, mely akár egy privát, telefon beszélgetés elintézésére, vagy lazításra is alkalmas.

Tárgyalók:
Feladat volt továbbá a tárgyalók újra értelmezése, úgy, hogy a helyiség rendeltetése, befogadóképessége megmaradjon. Igény volt továbbá a tárgyalók és irodák közti hanggátlás megoldására. Legyen szó a lenyűgöző dunai panorámával rendelkező tárgyalóról, vagy a több-kevesebb létszámot befogadni képes további szobákról, minden esetben a formáké lett itt is a főszerep. A hanggátlást falra rögzített, akusztikai panelekkel oldottam meg, melyhez egyszerű színválaszték párosult. Az elemek különböző vastagsága és a filc hatású felület tette izgalmassá a látványt. A skandináv vonal egyszerűsége talán itt köszönt vissza leginkább megjelenésben, színekben.

Konyha-étkező:
A konyhabútor megtartása fontos szempont volt. Ide 2 db válaszfal került beépítésre, hogy kissé elszeparáljam az étkezést a közlekedőtől. Padlóját (mely hidegburkolat volt ) Vinyl felületre cseréltük.