A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk! További információ, adatvédelmi nyilatkozatunk ITT érhető el. OK
1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 179 0990

Mosdó-körkép: minden igényhez, minden stílushoz

Elképesztő forma és design-kavalkáddal találkozhatunk ma a fürdőszobatermékek, a szaniterek, és azon belül is leginkább a mosdók terén ejtettek ámulatba bennünket leginkább a tervezők. A szögletes, ovális, kerek – sík vagy öblös formákon már jó ideje túlléptünk: az új generációs öntött márványnak köszönhetően ugyanis ma már csak a fantázia szab határt az újabb és újabb modellek megjelenésének…

Az öntött márvány technológiát már ismerjük egy jó ideje, mégis sokan ódzkodunk az anyagtól attól tartva, hogy szép, szép ugyan – de esetleg nem tartós, könnyen tönkremehet… Nos, itt az ideje eloszlatnunk ezeket a tévhiteket!

Mosdókat ma már ugyanis számtalan féle anyagból készítenek – és nyilván valamennyinek megvan a maga előnye és hátránya is. Az üvegmosdók kétségkívül nagyon elegánsak, mutatósak és hangulatossá varázsolják a fürdőszobát, egyedi stílust adva neki.

A porcelán mosdók után megismertük először az üvegmosdókat, majd az öntött márvány mosdók jelentek meg mint újdonság a piacokon. Öntött márvány – ennek az anyagnak a nevéből is adódik, hogy mivel ezt folyékony halmazállapotában öntik ki speciális formákba, így az adott forma alapján tulajdonképpen minden elkészíthető.

Különleges formákat köszönhetünk ennek az innovatív és egyedi technológián alapuló egyedi fejlesztésnek, melyet a 35 esztendős múltra visszatekintő Marmorin gyár évről évre fejleszti, s egyre jobbá, egyre tökéletesebbé teszi.

Noha az egyik legegyedibb anyagról beszélünk – távolról sem nevezhetünk újnak, újszerűnek – hiszen több mint három évtizedes múltra tekint vissza gyártásának története, miközben a gyárak – mint például a lengyel többszörös dizájn és innováció díjas Marmorin – mindig megújít, fejleszt, változtat annak összetételén.

Az öntött márványról érdemes még tudni, hogy noha „műmárványként” nevezik sokan – ez az anyag majdnem 100%-ig természetes összetevőkből áll: ugyanis 96%-ban tartalmaz Kalcium és Magnézium Karbonátot, vagyis elsődleges, legfőbb összetevője a porított dolomit márvány, melyet ezek az ásványok alkotnak.

A termékek tökéletesen légmentesek, melyet pedig a gyártási technológiának köszönhetünk, és persze annak, hogy az egyes rétegek azonos sűrűségűek, s ez adja meg az anyag hibátlan, levegő – és buborék-mentes felületét.

Majd a gyártás során az öntőformába került anyagot még egy centrifuga elven működőm szalagon is átjuttatják, így az tökéletesen légmentesre „össszerázza”  azt, s az így kapott tömör masszából extra sima felülettel rendelkező, ultra higiénikus, karcálló és UV fénynek ellenálló, nem sárguló, fantasztikusan strapabíró anyagot kapunk, mely simaságából adódóan könnyen tisztítható, sőt még javítható is!

Könnyen előfordul ugyanis, hogy egy nehezebb tárgyat, üveget ráejtünk a mosdóra, s ilyenkor persze óhatatlan, hogy abból le ne pattanjon egy picinyke darabka, s ily módon sérüljön a felület. Erre egy speciális javítókészlet siet azonnali segítségünkre, mellyel akár a háziasszony otthon ki tudja korrigálni a lepattant részt, s az anyag megszilárdulása után a készlet saját csiszolójának segítségével ugyanolyan simára polírozhatja a felület, mint amilyen az még újkorában, a baleset előtt volt – így aztán volt hiba, nincs hiba!

Legnagyobb előnye mégis az öntött márványnak az elképesztő variációs lehetőségek tárháza a design megoldások terén!

Mosdóink lehetnek ugyanis pultra ültethetőek, elegáns kis tálka formájúak – de akár a gyönyörű, elegáns, egyéniségünket abszolút kifejező exkluzív állómosdókat is választhatjuk – bár tény hogy ezek akkor mutatnak a leginkább, ha megfelelő tér áll a rendelkezésükre.

Ma már az anyagok egyedi innovációjának köszönhetően a porcelánt vagy az öntött márványt is színezik: bizonyos termékeket a RAL színskála valamennyi árnyalatában kérhetünk, választhatunk.

Az anyag színe mellett ugyanakkor annak felületével, textúrájával is eljátszhatunk: a fényes, lakkhatású felületek mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a matt, vagy a selyemfényű felületek, sőt olyat is találhatunk a gyártók palettáján, ahol matt és fényes felület egy terméken belül van jelen, játékos fényhatásokat hozva létre így a terekben.

A bútorba építhető mosdók között találhatunk akár már egyedi méretre vágható, vágatható változatokat is, melyek ideálisak abban az esetben, ha egyedi, asztalosunk által legyártatott bútorunkhoz keresünk egyedi méretű mosdót, mosdópultot.

Nagyon nagy trend ma már – és szerencsére a gyártók körében is egyre inkább előtérbe kerül az egyes termékek komplex rendszerbe, koncepcióba adaptálása – vagyis, egy adott kádhoz a formában, színben és anyagában azonos mosdót akár még több „fazonban” is kiválaszthatjuk, attól függően, hogy a pultra ültetett, álló, vagy bútorba építhető megoldást tartjuk-e a legoptimálisabbnak?

Praktikusnak mindenképpen nagyon praktikus – pláne kis terű fürdőszobákba – a mosdó alá épített alsó szekrény, melyet a például a Ravak fürdőszoba koncepciók között többféle formában, dizájnban is megtalálhatunk.

Aki pedig van olyan szerencsés, hogy a gyerekek számára külön saját kis birodalmat tud kiépíteni, ahol a gyerekszoba mellett helyet kap egy bájos, kicsik méretéhez és színvilágához igazított gyerekfürdőszoba - annak is remek ötleteket adhatunk.

A Laufen FLORAKIDS névre hallgató szanitercsaláddal igazán bájos és ergonómiai szempontból is a kicsik méretéhez igazított, ideális fürdőszobát rendezhetünk be, de a SAPGHO KID vidám mintákkal tarkított kedves kis gyerekmosdója is ragyogó alternatívát nyújthat a kicsik egyedi birodalmának kiépítéséhez.

Aki pedig a színekkel nem szeretne annyira variálni – mert inkább a formák szerelmese – nos, számukra a MARMORIN DUDU mosdója biztosan mosolyt csal majd a család arcára!

A felhőcske formájú mosdó épp eléggé öblös ahhoz, hogy a gyerekek pancsolásához elég teret és mélységet biztosítson – miközben a szintén felhőcske formájú, esőcseppeket megmintázó, dombor-mintás hátfal, melyen a tükör is megtalálható – megvédi a csempét is a kifröccsenő vízkő – és szappanmaradványoktól is – miközben egy vidám mese hangulatát varázsolhatjuk a kicsik fürdőszobájába általa!

Cikkünk képein látható valamennyi modellt beszerezhetjük a VS Fürdőszoba üzleteinek kínálatában – és persze még ennél jóval nagyobb választék áll rendelkezésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Az álomszerű kényelem

A kényelem szó hallatán mindenkinek más jut eszébe, de a lakberendezés, a bútoraink erőteljesen összekapcsolódnak a fogalommal. Amikor kiválasztjuk az otthonunkat és elkezdjük megtervezni a berendezését, igyekszünk olyan döntéseket hozni, amelyek segítségével kényelmes otthont varázsolhatunk. Lehet egy otthon bármilyen impozáns, csillogó, tele drága bútorokkal, ha kényelmetlen, értékét veszti. 
Elolvasom ezt a cikket

A különleges és modern nagyvárosi industrial

Az industrial stílus, más néven a loft a régi gyárépületek, ipari létesítmények átalakításával jött létre. Fő pillére a tágas terek és nagy belmagasság, ezért gyakran irodákban és közintézményekben is alkalmazzák. A stílus célja, hogy olyan érzést váltson ki a benne tartózkodótól, mintha egy raktárba lépett volna be. Ehhez nélkülözhetetlen az eredeti tartóelemek, téglafalak, és csövek használata. 
Elolvasom ezt a cikket

Kombinálás végletek

Manapság nem egyszerű a lakberendezők dolga, hiszen eligazodni a megannyi stílus között nem könnyű, viszont a stílusok keresztezése utat nyit a kreativitásnak. A lehetőségek keresésének, az anyagok kombinációjának köszönhetően ma már sok otthonban jelen van a különböző textúrák egyvelege, mint a bőr, a tégla, a fém, a fa és az üveg. 
Elolvasom ezt a cikket

Miért érdemes a Style&Home Lakberendezési központba ellátogatni?

Amikor felmerül az építkezés vagy a lakásfelújítás gondolata, sok kérdés megfogalmazódik bennünk. Sokszor már a legelején kicsit elakadunk, hogyan fogjunk hozzá? Jó hírünk van, a Style&Home Lakberendezési Központ munkatársai minden kérdésre felkészültek és alaposan kidolgozták a lehetőségeket az Ön számára, hogy a lakásfelújítás könnyen, stresszmentesen és kellemesen menjen végbe.
Elolvasom ezt a cikket

Egy kis vidámság a lakásban: a bohém stílus

A bohém stílus igazi különlegesség, feltűnő és harsány, megosztja az emberek véleményét. Kevesen választják ezt a stílust teljes lakásuk berendezéséhez, azonban a bohém elemek vidámságot kölcsönöznek és feldobják a hétköznapokat, így érdemes beépítenünk otthonunkba. A színek, a formák, az anyagok vegyítése rendezetlen hatást kelthet, ezért körültekintően kell megterveznünk bohém otthonunkat. 
Elolvasom ezt a cikket

A sokat mutató tágas és nyitott terek

A jól elrendezett nyitott belső terek igazán hívogatóak tudnak lenni. Manapság már mindenki szereti a nyitott tereket, ahol egyetlen helység több funkciót is ellát. Ezek a belső kialakítások lehetővé teszik a házigazdák számára, hogy a konyhából szórakoztassák vendégeiket, ahonnan akár a szülők is a gyerkőcökön tarthatják fél szemüket a vacsora elkészítése során. Nem csoda tehát, hogy ez a fajta elrendezés szinte rokonértelművé vált a modern simasággal és kényelemmel!

Elolvasom ezt a cikket