1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 593 0199

Mosdó-körkép: minden igényhez, minden stílushoz

Elképesztő forma és design-kavalkáddal találkozhatunk ma a fürdőszobatermékek, a szaniterek, és azon belül is leginkább a mosdók terén ejtettek ámulatba bennünket leginkább a tervezők. A szögletes, ovális, kerek – sík vagy öblös formákon már jó ideje túlléptünk: az új generációs öntött márványnak köszönhetően ugyanis ma már csak a fantázia szab határt az újabb és újabb modellek megjelenésének…

Az öntött márvány technológiát már ismerjük egy jó ideje, mégis sokan ódzkodunk az anyagtól attól tartva, hogy szép, szép ugyan – de esetleg nem tartós, könnyen tönkremehet… Nos, itt az ideje eloszlatnunk ezeket a tévhiteket!

Mosdókat ma már ugyanis számtalan féle anyagból készítenek – és nyilván valamennyinek megvan a maga előnye és hátránya is. Az üvegmosdók kétségkívül nagyon elegánsak, mutatósak és hangulatossá varázsolják a fürdőszobát, egyedi stílust adva neki.

A porcelán mosdók után megismertük először az üvegmosdókat, majd az öntött márvány mosdók jelentek meg mint újdonság a piacokon. Öntött márvány – ennek az anyagnak a nevéből is adódik, hogy mivel ezt folyékony halmazállapotában öntik ki speciális formákba, így az adott forma alapján tulajdonképpen minden elkészíthető.

Különleges formákat köszönhetünk ennek az innovatív és egyedi technológián alapuló egyedi fejlesztésnek, melyet a 35 esztendős múltra visszatekintő Marmorin gyár évről évre fejleszti, s egyre jobbá, egyre tökéletesebbé teszi.

Noha az egyik legegyedibb anyagról beszélünk – távolról sem nevezhetünk újnak, újszerűnek – hiszen több mint három évtizedes múltra tekint vissza gyártásának története, miközben a gyárak – mint például a lengyel többszörös dizájn és innováció díjas Marmorin – mindig megújít, fejleszt, változtat annak összetételén.

Az öntött márványról érdemes még tudni, hogy noha „műmárványként” nevezik sokan – ez az anyag majdnem 100%-ig természetes összetevőkből áll: ugyanis 96%-ban tartalmaz Kalcium és Magnézium Karbonátot, vagyis elsődleges, legfőbb összetevője a porított dolomit márvány, melyet ezek az ásványok alkotnak.

A termékek tökéletesen légmentesek, melyet pedig a gyártási technológiának köszönhetünk, és persze annak, hogy az egyes rétegek azonos sűrűségűek, s ez adja meg az anyag hibátlan, levegő – és buborék-mentes felületét.

Majd a gyártás során az öntőformába került anyagot még egy centrifuga elven működőm szalagon is átjuttatják, így az tökéletesen légmentesre „össszerázza”  azt, s az így kapott tömör masszából extra sima felülettel rendelkező, ultra higiénikus, karcálló és UV fénynek ellenálló, nem sárguló, fantasztikusan strapabíró anyagot kapunk, mely simaságából adódóan könnyen tisztítható, sőt még javítható is!

Könnyen előfordul ugyanis, hogy egy nehezebb tárgyat, üveget ráejtünk a mosdóra, s ilyenkor persze óhatatlan, hogy abból le ne pattanjon egy picinyke darabka, s ily módon sérüljön a felület. Erre egy speciális javítókészlet siet azonnali segítségünkre, mellyel akár a háziasszony otthon ki tudja korrigálni a lepattant részt, s az anyag megszilárdulása után a készlet saját csiszolójának segítségével ugyanolyan simára polírozhatja a felület, mint amilyen az még újkorában, a baleset előtt volt – így aztán volt hiba, nincs hiba!

Legnagyobb előnye mégis az öntött márványnak az elképesztő variációs lehetőségek tárháza a design megoldások terén!

Mosdóink lehetnek ugyanis pultra ültethetőek, elegáns kis tálka formájúak – de akár a gyönyörű, elegáns, egyéniségünket abszolút kifejező exkluzív állómosdókat is választhatjuk – bár tény hogy ezek akkor mutatnak a leginkább, ha megfelelő tér áll a rendelkezésükre.

Ma már az anyagok egyedi innovációjának köszönhetően a porcelánt vagy az öntött márványt is színezik: bizonyos termékeket a RAL színskála valamennyi árnyalatában kérhetünk, választhatunk.

Az anyag színe mellett ugyanakkor annak felületével, textúrájával is eljátszhatunk: a fényes, lakkhatású felületek mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a matt, vagy a selyemfényű felületek, sőt olyat is találhatunk a gyártók palettáján, ahol matt és fényes felület egy terméken belül van jelen, játékos fényhatásokat hozva létre így a terekben.

A bútorba építhető mosdók között találhatunk akár már egyedi méretre vágható, vágatható változatokat is, melyek ideálisak abban az esetben, ha egyedi, asztalosunk által legyártatott bútorunkhoz keresünk egyedi méretű mosdót, mosdópultot.

Nagyon nagy trend ma már – és szerencsére a gyártók körében is egyre inkább előtérbe kerül az egyes termékek komplex rendszerbe, koncepcióba adaptálása – vagyis, egy adott kádhoz a formában, színben és anyagában azonos mosdót akár még több „fazonban” is kiválaszthatjuk, attól függően, hogy a pultra ültetett, álló, vagy bútorba építhető megoldást tartjuk-e a legoptimálisabbnak?

Praktikusnak mindenképpen nagyon praktikus – pláne kis terű fürdőszobákba – a mosdó alá épített alsó szekrény, melyet a például a Ravak fürdőszoba koncepciók között többféle formában, dizájnban is megtalálhatunk.

Aki pedig van olyan szerencsés, hogy a gyerekek számára külön saját kis birodalmat tud kiépíteni, ahol a gyerekszoba mellett helyet kap egy bájos, kicsik méretéhez és színvilágához igazított gyerekfürdőszoba - annak is remek ötleteket adhatunk.

A Laufen FLORAKIDS névre hallgató szanitercsaláddal igazán bájos és ergonómiai szempontból is a kicsik méretéhez igazított, ideális fürdőszobát rendezhetünk be, de a SAPGHO KID vidám mintákkal tarkított kedves kis gyerekmosdója is ragyogó alternatívát nyújthat a kicsik egyedi birodalmának kiépítéséhez.

Aki pedig a színekkel nem szeretne annyira variálni – mert inkább a formák szerelmese – nos, számukra a MARMORIN DUDU mosdója biztosan mosolyt csal majd a család arcára!

A felhőcske formájú mosdó épp eléggé öblös ahhoz, hogy a gyerekek pancsolásához elég teret és mélységet biztosítson – miközben a szintén felhőcske formájú, esőcseppeket megmintázó, dombor-mintás hátfal, melyen a tükör is megtalálható – megvédi a csempét is a kifröccsenő vízkő – és szappanmaradványoktól is – miközben egy vidám mese hangulatát varázsolhatjuk a kicsik fürdőszobájába általa!

Cikkünk képein látható valamennyi modellt beszerezhetjük a VS Fürdőszoba üzleteinek kínálatában – és persze még ennél jóval nagyobb választék áll rendelkezésünkre.

Ezek is érdekelhetik

A sokat mutató tágas és nyitott terek

A jól elrendezett nyitott belső terek igazán hívogatóak tudnak lenni. Manapság már mindenki szereti a nyitott tereket, ahol egyetlen helység több funkciót is ellát. Ezek a belső kialakítások lehetővé teszik a házigazdák számára, hogy a konyhából szórakoztassák vendégeiket, ahonnan akár a szülők is a gyerkőcökön tarthatják fél szemüket a vacsora elkészítése során. Nem csoda tehát, hogy ez a fajta elrendezés szinte rokonértelművé vált a modern simasággal és kényelemmel!

Elolvasom ezt a cikket

Egy lépésre a természettől

Biztosan Önben is felmerült a kérdés, hogy hogyan lehet a természet tudatosan jelen mindennapjainkban. A válasz egészen egyszerű. Válasszon természetközeli burkolatokat és berendezési tárgyakat otthonába, mert akkor garantáltan márcsak a madárcsicsergés fog hiányozni a teljes természet érzéséhez...
Elolvasom ezt a cikket

Lakberendezési trendek - 2018

Itt a tavasz, a napsütés és vele együtt a 2018-as lakberendezési trendek is! Az idei év különösen izgalmas lesz a lakberendezési trendek szempontjából, rengeteg újdonság jelenik meg a lakások berendezése kapcsán. 

 

Elolvasom ezt a cikket

Egy cseppnyi természet

Engedje be a természet nyugalmát otthonába! Használjon minnél több természetes anyagot és színt otthona kialakítása során, mert így garantáltan jobban kezeli majd a stresszt és nyugodtabb élet elé néz! Ez alkalommal bemutatjuk Önnek a természet ihlette termékeinket, melyeket egyszerűen és gyorsan szemügyre tud venni, majd megvásárolni Style&Home Lakberendezési Központunkban... 

Elolvasom ezt a cikket

A romantika hírnökei

Biztosan Önben is felmerül a kérdés, hogyan lehet egy termék romantikus... Olvassa el cikkünket és a titokra fény derül . Addig is romantikázzon Velünk az év minden napján, mert Mi igazi társa leszünk építkezése és felújítása során! Az első csempe lerakásától az utolsó függönyigazításig kitartunk Ön mellett. 

 

Elolvasom ezt a cikket

Az újdonság varázsa

A tavasz a megújulás időszaka, mind a természetben, mind pedig a Style&Home Lakberendezési Központban megtalálható termékek körében. A meseszép időjárás mellé, mi újdonságaink bemutatásával kedveskedünk Önnek! 

Termékeink maradnak, reméljük az időjárás is! Látogasson el Központunkba, ahol szemügyre veheti őket!

Elolvasom ezt a cikket