A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk! További információ, adatvédelmi nyilatkozatunk ITT érhető el. OK
1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 179 0990

Mosdó-körkép: minden igényhez, minden stílushoz

Elképesztő forma és design-kavalkáddal találkozhatunk ma a fürdőszobatermékek, a szaniterek, és azon belül is leginkább a mosdók terén ejtettek ámulatba bennünket leginkább a tervezők. A szögletes, ovális, kerek – sík vagy öblös formákon már jó ideje túlléptünk: az új generációs öntött márványnak köszönhetően ugyanis ma már csak a fantázia szab határt az újabb és újabb modellek megjelenésének…

Az öntött márvány technológiát már ismerjük egy jó ideje, mégis sokan ódzkodunk az anyagtól attól tartva, hogy szép, szép ugyan – de esetleg nem tartós, könnyen tönkremehet… Nos, itt az ideje eloszlatnunk ezeket a tévhiteket!

Mosdókat ma már ugyanis számtalan féle anyagból készítenek – és nyilván valamennyinek megvan a maga előnye és hátránya is. Az üvegmosdók kétségkívül nagyon elegánsak, mutatósak és hangulatossá varázsolják a fürdőszobát, egyedi stílust adva neki.

A porcelán mosdók után megismertük először az üvegmosdókat, majd az öntött márvány mosdók jelentek meg mint újdonság a piacokon. Öntött márvány – ennek az anyagnak a nevéből is adódik, hogy mivel ezt folyékony halmazállapotában öntik ki speciális formákba, így az adott forma alapján tulajdonképpen minden elkészíthető.

Különleges formákat köszönhetünk ennek az innovatív és egyedi technológián alapuló egyedi fejlesztésnek, melyet a 35 esztendős múltra visszatekintő Marmorin gyár évről évre fejleszti, s egyre jobbá, egyre tökéletesebbé teszi.

Noha az egyik legegyedibb anyagról beszélünk – távolról sem nevezhetünk újnak, újszerűnek – hiszen több mint három évtizedes múltra tekint vissza gyártásának története, miközben a gyárak – mint például a lengyel többszörös dizájn és innováció díjas Marmorin – mindig megújít, fejleszt, változtat annak összetételén.

Az öntött márványról érdemes még tudni, hogy noha „műmárványként” nevezik sokan – ez az anyag majdnem 100%-ig természetes összetevőkből áll: ugyanis 96%-ban tartalmaz Kalcium és Magnézium Karbonátot, vagyis elsődleges, legfőbb összetevője a porított dolomit márvány, melyet ezek az ásványok alkotnak.

A termékek tökéletesen légmentesek, melyet pedig a gyártási technológiának köszönhetünk, és persze annak, hogy az egyes rétegek azonos sűrűségűek, s ez adja meg az anyag hibátlan, levegő – és buborék-mentes felületét.

Majd a gyártás során az öntőformába került anyagot még egy centrifuga elven működőm szalagon is átjuttatják, így az tökéletesen légmentesre „össszerázza”  azt, s az így kapott tömör masszából extra sima felülettel rendelkező, ultra higiénikus, karcálló és UV fénynek ellenálló, nem sárguló, fantasztikusan strapabíró anyagot kapunk, mely simaságából adódóan könnyen tisztítható, sőt még javítható is!

Könnyen előfordul ugyanis, hogy egy nehezebb tárgyat, üveget ráejtünk a mosdóra, s ilyenkor persze óhatatlan, hogy abból le ne pattanjon egy picinyke darabka, s ily módon sérüljön a felület. Erre egy speciális javítókészlet siet azonnali segítségünkre, mellyel akár a háziasszony otthon ki tudja korrigálni a lepattant részt, s az anyag megszilárdulása után a készlet saját csiszolójának segítségével ugyanolyan simára polírozhatja a felület, mint amilyen az még újkorában, a baleset előtt volt – így aztán volt hiba, nincs hiba!

Legnagyobb előnye mégis az öntött márványnak az elképesztő variációs lehetőségek tárháza a design megoldások terén!

Mosdóink lehetnek ugyanis pultra ültethetőek, elegáns kis tálka formájúak – de akár a gyönyörű, elegáns, egyéniségünket abszolút kifejező exkluzív állómosdókat is választhatjuk – bár tény hogy ezek akkor mutatnak a leginkább, ha megfelelő tér áll a rendelkezésükre.

Ma már az anyagok egyedi innovációjának köszönhetően a porcelánt vagy az öntött márványt is színezik: bizonyos termékeket a RAL színskála valamennyi árnyalatában kérhetünk, választhatunk.

Az anyag színe mellett ugyanakkor annak felületével, textúrájával is eljátszhatunk: a fényes, lakkhatású felületek mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a matt, vagy a selyemfényű felületek, sőt olyat is találhatunk a gyártók palettáján, ahol matt és fényes felület egy terméken belül van jelen, játékos fényhatásokat hozva létre így a terekben.

A bútorba építhető mosdók között találhatunk akár már egyedi méretre vágható, vágatható változatokat is, melyek ideálisak abban az esetben, ha egyedi, asztalosunk által legyártatott bútorunkhoz keresünk egyedi méretű mosdót, mosdópultot.

Nagyon nagy trend ma már – és szerencsére a gyártók körében is egyre inkább előtérbe kerül az egyes termékek komplex rendszerbe, koncepcióba adaptálása – vagyis, egy adott kádhoz a formában, színben és anyagában azonos mosdót akár még több „fazonban” is kiválaszthatjuk, attól függően, hogy a pultra ültetett, álló, vagy bútorba építhető megoldást tartjuk-e a legoptimálisabbnak?

Praktikusnak mindenképpen nagyon praktikus – pláne kis terű fürdőszobákba – a mosdó alá épített alsó szekrény, melyet a például a Ravak fürdőszoba koncepciók között többféle formában, dizájnban is megtalálhatunk.

Aki pedig van olyan szerencsés, hogy a gyerekek számára külön saját kis birodalmat tud kiépíteni, ahol a gyerekszoba mellett helyet kap egy bájos, kicsik méretéhez és színvilágához igazított gyerekfürdőszoba - annak is remek ötleteket adhatunk.

A Laufen FLORAKIDS névre hallgató szanitercsaláddal igazán bájos és ergonómiai szempontból is a kicsik méretéhez igazított, ideális fürdőszobát rendezhetünk be, de a SAPGHO KID vidám mintákkal tarkított kedves kis gyerekmosdója is ragyogó alternatívát nyújthat a kicsik egyedi birodalmának kiépítéséhez.

Aki pedig a színekkel nem szeretne annyira variálni – mert inkább a formák szerelmese – nos, számukra a MARMORIN DUDU mosdója biztosan mosolyt csal majd a család arcára!

A felhőcske formájú mosdó épp eléggé öblös ahhoz, hogy a gyerekek pancsolásához elég teret és mélységet biztosítson – miközben a szintén felhőcske formájú, esőcseppeket megmintázó, dombor-mintás hátfal, melyen a tükör is megtalálható – megvédi a csempét is a kifröccsenő vízkő – és szappanmaradványoktól is – miközben egy vidám mese hangulatát varázsolhatjuk a kicsik fürdőszobájába általa!

Cikkünk képein látható valamennyi modellt beszerezhetjük a VS Fürdőszoba üzleteinek kínálatában – és persze még ennél jóval nagyobb választék áll rendelkezésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Luxus otthon pénztárcabarátan

Elegáns otthont nem csak drága bútorokkal és kiegészítőkkel teremthetünk, hanem a részletekre való kiemelt figyelemmel is. Az eleganciát, a luxust összekapcsoljuk a lustasággal, melynek hatást elérhetjük nagy és színes díszpárnákkal. Mutatósak, e mellett pedig a vendégek kényelme is biztosítva van. 

Elolvasom ezt a cikket

Karácsonyi nyereményjáték

Köszönjük ügyfeleinknek, követőinknek az egész éves aktív figyelmet! Szeretnénk kedveskedni egy utolsó 2018-as nyereményjátékkal, hogy egy picit megkönnyítsük a felújítók/építkezők dolgát. A nyereményekért való küzdelembe úgy szállhat be, ha megkeresi weboldalunkon az alábbi kis arany karácsonyfát és Facebook bejegyzésünk alatt kommentben megírja, hogy hol találta meg. 
Elolvasom ezt a cikket

Számítunk Önre is!

Tagcégünk, a RAVAK Fürdőszoba már régóta kapcsolatban áll a Rejetett Kincsek Down Egyesülettel. Legújabb kezdeményezésükkel is az Egyesületet szeretnék támogatni. 
December 4-8. között minden megvásárolt RAVAK tisztítószerrel MOST a Rejtett Kinsek Down Egyesületet támogatja!
Elolvasom ezt a cikket

Perfekcionizmus a lakberendezésben

A perfekcionizmus az a lakberendezési stílus, mely szoros rokonságban áll a minimalizmussal, azonban erőteljesebben képviseli azt a vonalat, hogy az otthon szolgálja a lakóját. Ennek érdekében a technikai innovációk nagy szereppel bírnak. A teret az egyszerű formák, a rend, a rendszerezettség jellemzi. 
Elolvasom ezt a cikket

A letisztult és elegáns minimalista stílus

A minimalista stílus az 1960-as, 1970-es évek Amerikájából származik. Alapfelvetése, hogy “a kevesebb több”. A bútorok egyszerűek, formaviláguk letisztult. Nem jellemző rájuk a hivalkodás, a díszítettség, azonban eleganciát sugároznak. A minőség fontos a a bútorok, textíliák és a kiegészítők esetében is. Dísztárgyak csak elvétve mutatkoznak meg.
Elolvasom ezt a cikket

Modern funkcionalizmus

A funkcionalizmus a lakberendezésben a minimalista, a high-tech, az indusztriál és az organikus elemek közül tartalmaz mindegyikből egy keveset. Létrejöttének célja a kényelem, a hasznosság. A funkcionalista terekben minden tárgynak megvan a célja, a díszítettség nem elsődleges szempont, azonban fontos, hogy szép anyagokból, igényesen megmunkált tárgyakból álljon a berendezés. 
Elolvasom ezt a cikket