1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 465 7023

Mentsük meg értékeinket!

Aki ismer, tudja, hogy régi mániám a régi tárgyak megmentése, hogy új esélyt kapva díszíthessék otthonainkat. Most is ilyesmiről lesz szó. Pár fotóval illusztrálom a régi bútorok felfrissülését, megújulását.

Nézzünk körül a bontásoknál, lomtalanításkor, ócskásoknál, és bolhapiacokon megmenthető ereklyékre vadászva. Egy régi, időviselt, de azért még jó állapotban levő ajtó, vagy ablak például, kiváló asztal lehetne. Némi kézügyességgel és alapszintű asztalos ismeretekkel megáldott ember néhány óra alatt egy nagyon helyes kis asztalkát fabrikálhat belőle.

Vagy vegyünk egy nagymamától örökölt – esetleg az Ecserin túrt – komódot. Némi átalakítással, és több réteg festékkel teljesen újjá lehet varázsolni. Ha az eredeti túl öreges volt, akkor felújítva kifejezetten modern szekrényke lett belőle, ami már jobban illik egy XXI. századi enteriőrbe.

 

Ugyanez vonatkozik a szebb korokat megért tálaló asztalkára is. Eredeti színével – valljuk be őszintén – elég gyászosan fest. Ám némi fehér festék, és egy-egy tükörlap segítségével teljesen megújult. Így már bármilyen modernebb – de azért mégis klasszikus vonalú – ülőbútorral párosítható.

Az utolsó tipp csak a bátraknak szól. Itt ugyanis három – egyébként teljesen ép és jó – gyertyatartót frissítünk fel. Itt már nem kell ragaszkodnunk a nagyi örökségéhez, antik híján vehetünk bátran mai tömeggyártott (értsd olcsó) gyertyatartót is. Már csak némi (estünkben kék) festékre van szükségünk, és indulhat a pingálás. Mindenki szabadjára engedheti a fantáziáját, színekben, mintákban egyaránt. Bármi, ami a saját egyéniségünket legjobban kifejezi, vagy ami a leginkább passzol a lakásunkhoz. Pár óra, és kész a személyre szabott, egyedi gyertyatartó.

Ha tehetjük, mentsük meg értékeinket, és adjunk nekik még egy lehetőséget!

   

Ezek is érdekelhetik