1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 465 7023

Lakberendezés – A LOFT stílusjegyei

Lakberendezési stílusokat bemutató sorozatunk első tagja a LOFT stílus. Az eredetileg gyárépületekből kialakított művészlakások hangulata, mára már egy igazi hadjáratra indult és világszerte a legnépszerűbb lakberendezési stílusok között tartják számon.

A stílus eredete a XIX. századi Franciaországra vezethető vissza, viszont leginkább Amerikában terjedt a két világháború között. Ekkor a kihasználatlan gyár épületekbe művészek költöztek be és alakítottak ki Soho negyedeket. Ebből az életstílusból alakult ki a ma ismert LOFT stílus. Európában az utóbbi években lett, divatos ezen irányzat, és a mai napig előkelő helyen szerepel a különböző lakberendezési stílusok között.

A lakberendezés szempontjából a LOFT legfontosabb stílus jegye, a nagy belmagasság és a hatalmas tágas terek. Mivel eredetileg ezek a lakásokat elhagyatott gyárépületekből alakították ki, így ezen tulajdonságok adottak (voltak). Ezeket a tereket nem érdemes feldarabolni, tehát ezt a lakberendezésnél mindenképpen figyelembe kell venni. Tipikusan csak egy hálófülkét és fürdőt, esetleg egy mosókonyhát szoktak leválasztani a nagy egybenyíló térből. A nagy belmagassághoz, hatalmas ablak felületek tartoznak, így ezek a lakások rendkívül napfényesek. 

kép: lakbermagazin.hu

A lakberendezés egyik legfontosabb eleme a belső burkolat, a LOFT lakásokban a téglafalak és oszlopok dominálnak, amelyek egy rendkívül egyedi és jellegzetes stílust adnak ezeknek a lakásoknak. 

Következő cikkünkben a padló burkolatokkal és egyéb, lakberendezés szempontjából fontos kiegészítőkkel fogunk foglalkozni.

Ha szeretnéd, hogy a te otthon is profi módon legyen berendezve, és nem szeretnéd elpazarolni a pénzed rossz megoldásokra, jelentkezz lakberendezési tanácsadásunkra ITT és mi segítünk. 

Ezek is érdekelhetik