1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 593 0199

Fürdőszobát tervez? Ügyeljen a helyes fürdőszoba-ergonómiára!

Sok bosszantó kialakítást, rossz választásból vagy elrendezésből adódó hétköznapi kényelmetlenséget megspórolhatunk magunknak, ha ügyelünk otthonunk helyes ergonómiai szabályaira, melyek valójában logikus dolgokból adódnak. Most összegyűjtöttünk Önnek néhányat, melyeket sokszor elrontunk, pedig milyen kézenfekvőek, ha az ember jobban belegondol…

Képzelje csak, milyen kellemetlen a mindennapok használata során egy rossz irányba nyíló ajtó – mely a lakásunk bármely pontján előfordulhat, a fürdőszoba azonban mégis egy kritikus hely, hiszen többnyire – legalábbis az átlagos hazai lakásoknál – szűkös, viszonylag kicsi alapterülettel rendelkező helyiségről van szó, ahol egy kifelé nyíló zuhanyajtó, vagy egy ütköző szekrényajtó nem csak hogy kényelmetlen, de még a használatot is befolyásolhatja.

Ajtók és ajtónyitás: találjuk meg a helyes irányt!

Amikor a fürdőszobát megtervezzük, alaposan érdemes átgondolni, mi hová és mi mellé kerüljön, nyitható lesz-e majd az ajtó, és melyik irányban lesz majd a legoptimálisabb kinyitni.

Aki nem biztos a helyes ergonómiát illetően, nyugodtan kérheti szakember segítségét, de fürdőszoba tervező kollégáink is készséggel segítenek az ilyen kérdések legjobb megoldásában!

A piacon kapható zuhanyajtók és szekrényajtók pedig a választás teljes szabadságát kínálják: létezik balos, jobbos kivitel, befelé és kifelé nyíló zuhanyajtó, de akár elhúzható paravánt, vagy nyitottra hagyott zuhanykabint is választhatunk.

A mosdó alatti szekrénye vagy egy nagyobb, magas fürdőszobai szekrény esetében is érdemes átgondolni az ajtók nyitási irányát, hogy ne ütközzön bele senki fogmosás vagy tisztálkodás közben. Mi van akkor, ha a kádtól vagy a kevés álló helytől sehogyan sem fér el egy kinyitható ajtó a mosdó alatti szekrényhez? Ilyen esetben a nyitott, vagy elhúzható ajtót is választhatjuk, de a mai mosdó-szekrények fiókos, többfiókos megoldása is számos kincset el tud rejteni a fürdőszobában.

Mitől függ a kényelmesen használható WC csésze?

Mindenekelőtt a megfelelő helytől, és persze a könnyű tisztíthatóságtól, higiénikus kiviteltől!

Talán ezzel nincs mindenki tisztában szám szerint - de a WC csésze elhelyezkedéséhez szükséges helyigény, ahhoz hogy az mindenki számára kényelmes és jól használható legyen: 70 cm.

Ezt érdemes így megtervezni, ennyi helyet mindenképpen hagyjunk ki a szaniter körül. Illetve, ha már a WC-nél tartunk: a termék kiválasztásakor azt is átgondolhatjuk, hogy sík – vagy éppen mély öblítésűt szeretnénk-e? Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya – ezeket kollégáink szívesen ismertetik Önnek személyesen!

A másik lényeges dolog pedig a gyors és könnyű tisztíthatóság, a folyamatosan biztosított higiénia!

Ma pedig már kaphatóak a Geberit csoport kínálatában a Rimfree öblítőperem nélküli kerámia WC-k, melyekkel a gyártó új mércét állít fel a könnyű tisztán tarthatóság valamint a higiénia terén.

Ezek egy új, szabadalmaztatott vízelosztó elemmel rendelkeznek, mellyel egy új öblítési technológia vette kezdetét: optimális öblítést, tökéletes eredményt biztosít már egészen kis öblítővíz mennyiség használatával is! Ilyen módon pedig a tisztítószerrel is jócskán spórolhatunk, hiszen így lényegesen kevesebb kell majd belőle, vagyis még környezetünket is óvni tudjuk.

A másik, hogy a perem nélküli részek takarításkor jóval könnyebben hozzáférhetőek, a WC csészénk pedig akár egyetlen törlés után is higiénikus és ragyogóan tiszta!

Ezek a WC-k egyébként még ráadásként egy speciális, antibakteriális bevonatot is kaptak már a gyártás során, melynek köszönhetően tökéletesen tiszta, a víz gyors lefolyását segítő, vízkőmentes felületet kapunk, ami szintén sok bosszúságot tud okozni egy háztartásban – hiszen a vízkő - mint tudjuk,- igen nehezen távolítható el maradéktalanul.

A Geberit gyár pedig gondolt még az akadálymentesítésre is: kerekesszékhez illeszkedő kinyúlással tervezte meg és bocsátotta piacra termékeit az akadálymentes WC-helyiségek számára.

Kádak kényelme és biztonsága

Amikor a fürdés, a fürdőkád mellett döntünk, nyilvánvaló ok a kényelem: hiszen a gyors zuhanyzással nem ér fel egy ellazító, nyugtató hatású fürdő egy kényelmes fürdőkádban! Mitől lesz kényelmes egy kád? Nyilván ez is függ a megfelelő méret kiválasztásától, a kád formájától, - szerencsére már ebből is számtalan verzió létezik az egyenes, az aszimmetrikus, vagy akár a sarok kádakon belül is, de a mai trendek egyre inkább előtérbe helyezik a térben álló kádakat is, melyek nemcsak tágasak és kényelmesek, hanem rendkívül gyönyörűek, elegánsak is!

Ha pedig már kiválasztottuk a megfelelő kádat, akkor elgondolkodhatunk, hogy milyen, a mi életvitelünk és kényelmi szempontjaink alapján megválasztott kiegészítőkkel ruházzuk majd fel. Vásárolhatunk kádparavánt, vagy a biztonságosabb használathoz kapaszkodót is a kádunkhoz.

Egyes gyártók termékeinél például már lehetőség van a kapaszkodó előre történő beépítésére, s ezzel nem kell utólag bajlódnunk vele. Ilyen kádakat találhatunk a Ravak, a Riho vagy akár a Laufen gyárak kínálatában is…

Miért fontos már egészen korán, a tervezés fázisában kiválasztani a kádat vagy a zuhanykabint?

Ez nagyon lényeges pontja a helyesen megtervezett, ergonomikus és majd jól használható fürdőszobának! Hiszen ahhoz hogy majd a számunkra ideális helyre kerüljenek a fürdőszoba berendezési tárgyai, a kád, a zuhanyzó és a szaniterek – már előre el kell dönteni ezek méretét és pontos helyét is a kiállások miatt.

A kádaknál, az egyes kád típusoknál pedig ezek a kiállások egymástól eltérhetnek – éppen ezért jó, ha már a tervezés fázisában megvan a kádunk, így már majd az adott típushoz tudjuk illeszteni, illetve beépíttetni a megfelelő kiállást!

Hasznosnak találta fürdőszoba tervezési tippjeinket? Akkor érdemes nyomon követnie hétről hétre fürdőszoba blogunkat, de az üzleteinkbe is ellátogathat tanácsért, ötletekért – hiszen kollégáink készséggel segítenek minden felmerülő kérdésre!

Ezek is érdekelhetik

A sokat mutató tágas és nyitott terek

A jól elrendezett nyitott belső terek igazán hívogatóak tudnak lenni. Manapság már mindenki szereti a nyitott tereket, ahol egyetlen helység több funkciót is ellát. Ezek a belső kialakítások lehetővé teszik a házigazdák számára, hogy a konyhából szórakoztassák vendégeiket, ahonnan akár a szülők is a gyerkőcökön tarthatják fél szemüket a vacsora elkészítése során. Nem csoda tehát, hogy ez a fajta elrendezés szinte rokonértelművé vált a modern simasággal és kényelemmel!

Elolvasom ezt a cikket

Egy lépésre a természettől

Biztosan Önben is felmerült a kérdés, hogy hogyan lehet a természet tudatosan jelen mindennapjainkban. A válasz egészen egyszerű. Válasszon természetközeli burkolatokat és berendezési tárgyakat otthonába, mert akkor garantáltan márcsak a madárcsicsergés fog hiányozni a teljes természet érzéséhez...
Elolvasom ezt a cikket

Lakberendezési trendek - 2018

Itt a tavasz, a napsütés és vele együtt a 2018-as lakberendezési trendek is! Az idei év különösen izgalmas lesz a lakberendezési trendek szempontjából, rengeteg újdonság jelenik meg a lakások berendezése kapcsán. 

 

Elolvasom ezt a cikket

Egy cseppnyi természet

Engedje be a természet nyugalmát otthonába! Használjon minnél több természetes anyagot és színt otthona kialakítása során, mert így garantáltan jobban kezeli majd a stresszt és nyugodtabb élet elé néz! Ez alkalommal bemutatjuk Önnek a természet ihlette termékeinket, melyeket egyszerűen és gyorsan szemügyre tud venni, majd megvásárolni Style&Home Lakberendezési Központunkban... 

Elolvasom ezt a cikket

A romantika hírnökei

Biztosan Önben is felmerül a kérdés, hogyan lehet egy termék romantikus... Olvassa el cikkünket és a titokra fény derül . Addig is romantikázzon Velünk az év minden napján, mert Mi igazi társa leszünk építkezése és felújítása során! Az első csempe lerakásától az utolsó függönyigazításig kitartunk Ön mellett. 

 

Elolvasom ezt a cikket

Az újdonság varázsa

A tavasz a megújulás időszaka, mind a természetben, mind pedig a Style&Home Lakberendezési Központban megtalálható termékek körében. A meseszép időjárás mellé, mi újdonságaink bemutatásával kedveskedünk Önnek! 

Termékeink maradnak, reméljük az időjárás is! Látogasson el Központunkba, ahol szemügyre veheti őket!

Elolvasom ezt a cikket