1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 465 7023

Fürdőszobából szentély

A fürdőszobák kialakításánál, illetve felújításánál sokszor jelent problémát a tulajdonosoknak, hogy nem tudják pontosan, a funkcionális igények mellett milyen szempontokat kell figyelembe venniük ahhoz, hogy a fürdőszobájukban hosszú időn át örömüket leljék.

Milyen egy mai fürdőszoba?

Nézzük először általános szempontok szerint, mire is érdemes figyelni a tervezéskor.

Fontos megemlíteni, hogy a fürdő már réges-régen kilépett a mellékhelyiség szerepből! Törekedni kell arra, hogy a lakás alapterületi arányainak megfelelő helyet szorítsuk ki a számára, legyen kényelmes, ne csak egymást kerülgetve használhassák egyszerre többen.

Legyen esztétikus! Sokáig pusztán csak a praktikussági elvárások mentén zajlott a tervezés, de ma már rekreációs helyiségként is tekintünk rá, tehát nem mindegy, hogy milyen tárgyak, felületek uralják és milyen hatást tesznek az ott feltöltődni vágyóra.

Az említettek alapján összeválogattunk néhány fontosabb fürdő alkotóelemet, amiket összekombinálva biztosan korszerű és divatos lesz az új fürdőszobánk.

A padló és a fal burkolására, az olasz Marca Corona gyár Reaction nevű családjából választottunk ki egy szürkés árnyalatú kerámia családot, amely az örökké divatos kőmegjelenésű felületeket képviseli. A fali csempe lapnak van vékony, csupán 4,8mm vastag változata, ami különösen felújításoknál, a régi csempére történő ráburkolásnál előnyös.

Akik szeretnének szakítani a hagyományokkal és hidegburkolat helyett fa aljzatot látnának szívesen a padlón, azok számára ajánljuk az Aquastep új generációs laminált padlóit. Ezek a padlók végre 100%-osan ellenállnak a víznek. Válasszuk például a szürkésbarna tónusú, tölgy mintázatot. (Vendome Oak)

Amennyiben ezen burkolatokat használjuk, akkor bátran válasszunk egy színesebb fürdőszoba bútor családot, például a T-BOSS soft glass mosdószekrényét és kiegészítő tároló elemeit. A felülete a legkorszerűbb dekor fóliák felhasználásával készül, rendkívül széles színválasztékban.

A vécét és a bidét a nagy múltú spanyol ROCA gyár kínálatából válogattuk ki. A Nexo család tervezésekor az egyenes vonalak és az ívek megfelelő arányú kombinálásával, harmonikus és letisztult formavilágú szanitereket sikerült létrehozni, amely az első pillantáskor azonnal érzékelhető.

A kád egy igazán különleges, térben álló öntött márvány darab a MARMORIN Alice nevű kollekciójából. Ebben a formabontó kádban átélhetjük, milyen is lehet egy óriási virág ölelő kelyhében megfürdeni. Ez a kád nemcsak, hogy különleges élményt kínál nap-mint nap, de markáns formájával igazi éke is lesz a helyiségnek. Önmagában egy dekorációként is tekinthetünk rá.

Ha annyira beleszerettünk a kádunk formavilágába, akkor az Alice család kínál még különböző pultra helyezhető mosdóváltozatokat is számunkra, illetve tartalmaz egy virág formájú állómosdót is.

Ezek is érdekelhetik