1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 5351672

Fürdőszoba felújítás gyerekfürdő kialakításához

Fürdőszoba felújítás során, amikor gyerekfürdő tervezésébe kezdünk, az elsődleges szempontok mindig a korosztály, a nem és a gyermekek száma lesz.

Fürdőszoba felújítás tényezői

A nyilvánvaló dolgok mellett (mint például színek, minták, dekorok és speciális kiegészítők használata) lehetnek olyan tényezők, amire elsőként nem is gondolnánk a fürdőszoba felújítás során.

A csaptelep kiválasztása

Lehet íves, szögletes, kicsi vagy nagy, átlagos, esetleg formatervezett. A külső tulajdonságai mellett érdemes egy kicsit műszakilag is szemügyre venni a kiválasztott csaptelepet fürdőszoba felújítás során. Mi történik, ha egy gyermek vízcsapot lát és eléri? Ki akarja nyitni, ebben biztosak lehetünk. A túlzott vízfogyasztás elkerülése érdekében válasszunk olyan csaptelepet, amin szabályozható a vízátfolyás mennyisége (vagy már önmagában alacsony vízátfolyással van tervezve). A forrázás elkerülése érdekében jó, ha a választott csaptelepen a szakember be tudja állítani, hogy a kezelő egységet mennyire lehessen elforgatni a meleg víz irányába.

A formai megoldásoknál legyen szempont a korosztály is. Egy szögletes csaptelep kisgyermekeknél könnyedén balesetet okozhat fürdőzés közben.

A szaniterek kiválasztása

Mosdók esetén a játékos formák és színek mellett gondoljuk át azt is, hogy az adott szanitert meddig fogja használni gyermekünk. Érdemes az átlagostól (85 cm) alacsonyabbra tenni a mosdót, hogy könnyebben elérhessék. Jó, ha széles pereme van, vagy nagyobb pakoló részt alakítunk ki a design mosdó mellett. Pultra tehető mosdónál jobb, ha a pult csempézett felületű az esetleges vizes balesetek káros hatásainak elkerülése miatt.

WC csésze kiválasztásánál érdemesebb lapos öblítésű mellett dönteni, ezzel is megkönnyítve az esetleges betegségek észrevételét.

A kád kiválasztása

Az alapanyag tulajdonságai miatt jobb, ha akryl kádat választunk. Érintéskor szobahőmérsékletű, így ha kevés vizet teszünk bele, akkor sem kell attól tartanunk, hogy gyermekünk fázni fog a kádban.

Méretet és formát figyelembe véve érdemes középlefolyós, kétszemélyes kádat választani, így a közös fürdőzés is kényelmesebb lesz.

A zuhanykabin kiválasztása

Kisgyermekes családoknál a strapabírás jelentheti a legnagyobb kihívást. Amint elég nagyok hozzá, hogy kinyissák a kabinajtót, szívesen játszanak vele. A kicsapódás elkerülése a nyílóajtó mellőzésével a legkönnyebb, tehát tolóajtós zuhanykabinban vagy ajtóban gondolkodjunk.

Pakoló felületek kialakítása

A pancsolást kedvelő lurkóknak mindig sok játékuk van és nem baj, ha ezeket el is tudjuk tenni valahová. Nem is kell hozzá más, csak pár praktikus ötlet a helykihasználáshoz.

Emiatt mindig érdemes lakberendezővel, belsőépítésszel egyeztetni, ha fürdőszoba felújításba kezdünk.

Azokban a fürdőszobákban, amiken több gyerek is osztozik, mindig gondoskodjunk saját részről. Nagy korkülönbség esetén az sem baj, ha van zárható rész is, nehogy egy borotva, vagy egy hajsütő balesetet okozhasson.

Bár tény, hogy minden fürdőszoba más és más, de a lehetőségekhez mérten a legpraktikusabb megoldásokért érdemes ellátogatni hozzánk, hogy szakértő kollégáink és tapasztalt lakberendezőink segíthessék Önt a választásban.

Ezek is érdekelhetik

A sokat mutató tágas és nyitott terek

A jól elrendezett nyitott belső terek igazán hívogatóak tudnak lenni. Manapság már mindenki szereti a nyitott tereket, ahol egyetlen helység több funkciót is ellát. Ezek a belső kialakítások lehetővé teszik a házigazdák számára, hogy a konyhából szórakoztassák vendégeiket, ahonnan akár a szülők is a gyerkőcökön tarthatják fél szemüket a vacsora elkészítése során. Nem csoda tehát, hogy ez a fajta elrendezés szinte rokonértelművé vált a modern simasággal és kényelemmel!

Elolvasom ezt a cikket

Egy lépésre a természettől

Biztosan Önben is felmerült a kérdés, hogy hogyan lehet a természet tudatosan jelen mindennapjainkban. A válasz egészen egyszerű. Válasszon természetközeli burkolatokat és berendezési tárgyakat otthonába, mert akkor garantáltan márcsak a madárcsicsergés fog hiányozni a teljes természet érzéséhez...
Elolvasom ezt a cikket

Lakberendezési trendek - 2018

Itt a tavasz, a napsütés és vele együtt a 2018-as lakberendezési trendek is! Az idei év különösen izgalmas lesz a lakberendezési trendek szempontjából, rengeteg újdonság jelenik meg a lakások berendezése kapcsán. 

 

Elolvasom ezt a cikket

Egy cseppnyi természet

Engedje be a természet nyugalmát otthonába! Használjon minnél több természetes anyagot és színt otthona kialakítása során, mert így garantáltan jobban kezeli majd a stresszt és nyugodtabb élet elé néz! Ez alkalommal bemutatjuk Önnek a természet ihlette termékeinket, melyeket egyszerűen és gyorsan szemügyre tud venni, majd megvásárolni Style&Home Lakberendezési Központunkban... 

Elolvasom ezt a cikket

A romantika hírnökei

Biztosan Önben is felmerül a kérdés, hogyan lehet egy termék romantikus... Olvassa el cikkünket és a titokra fény derül . Addig is romantikázzon Velünk az év minden napján, mert Mi igazi társa leszünk építkezése és felújítása során! Az első csempe lerakásától az utolsó függönyigazításig kitartunk Ön mellett. 

 

Elolvasom ezt a cikket

Az újdonság varázsa

A tavasz a megújulás időszaka, mind a természetben, mind pedig a Style&Home Lakberendezési Központban megtalálható termékek körében. A meseszép időjárás mellé, mi újdonságaink bemutatásával kedveskedünk Önnek! 

Termékeink maradnak, reméljük az időjárás is! Látogasson el Központunkba, ahol szemügyre veheti őket!

Elolvasom ezt a cikket