1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 465 7023

Fürdőszoba a hálóban, vagy hálószoba a fürdőben? Avagy a modern egybe nyitott terek ismérvei

A legújabb trendeknek megfelelő, fürdővel egybenyitott hálószoba igényének felmerülésekor el kell gondolkodnunk azon, hogy látványban szétválasztani vagy éppen ellenkezőleg, minél inkább összekötni, egységben tartani szeretnénk a tereket.

A háló és fürdő funkció jól elkülöníthető egymástól a különböző padlóburkolatok megválasztásával. A hagyománykövetők a fürdőszobába nyugodtan választhatnak hidegburkolatot a hálóba pedig parkettát, laminált padlót, vagy padlószőnyeget. A kevésbé bátrak, akik egy légtérben ugyan, de azért mégiscsak kissé elszeparáltan szeretnék a két funkciót ötvözni, beépíthetnek akár teljes belmagasságú üvegfalakat, vagy alacsonyabb, keskeny térelválasztó falakat is. Ezek a többnyire könnyű-szerkezetes elemek kissé megtörik ugyan a teret, de az ajtók nélküli nagy nyílások össze is kötik az egy légterű helyiségünket.

 

Fontos azt is szem előtt tartanunk, hogy a tisztálkodás összes mozzanatát a hálóban szeretnénk elvégezni, vagy van-e lehetőség egy második fürdőszoba kialakítására, esetleg a WC is elhelyezhető-e külön helyiségben. Amennyiben csak egy manapság nagyon trendi térben álló kád, vagy egy walk-in zuhany és egy-két mosdó kerülnek a hálóval egy légtérbe, kicsit könnyebb helyzetben vagyunk. Az intimitás biztosítására a WC-t mindenképpen érdemes legalább egy üveg falakkal, ajtóval elszeparált, jól szellőző helyiségbe száműzni, elválasztva ezzel a többi funkciótól.

 

Amennyiben otthonunkban inkább egységben tartva, összekötni szeretnénk a háló és a fürdő funkciót, ezt kétféleképpen tehetjük. Egyrészt az adott terekre egységes világítást tervezhetünk, másrészt választhatunk azonos burkolatokat, anyagokat, színeket az egybefüggő tereinkbe. Ebben az esetben mindenképpen olyan padlóburkolatot érdemes keresnünk, amely

  • egyrészt jól bírja a ráfröccsenő vizet,
  • nem csúszik, ha nedves lábbal járunk rajta, és
  • kényelmes, meleg burkolat hatása van, hogy ne a hideg kőre kelljen kiszállnunk az ágyból vagy a
  • kádból, ha éppen nincs szezonja a padlófűtésnek.

Erre kínál kiváló megoldást a Top Trade Kft. által forgalmazott Amtico vinil burkolat. Ez a padló tökéletesen egyesíti a hideg- és meleg burkolatok minden jó tulajdonságát.

Sima, pormentes aljzatra ragasztással kerül fel a mindössze 2,5 mm vastag, fa-, kőhatású vagy egyéb utánzatú mintával rendelkező minőségi, dizájn vinil burkolat. Az angol gyártó folyamatosan fejleszti a terméket, így újabbnál újabb minták jelennek meg, amelyek megtévesztésig hasonlítanak a valódi anyagokra.

Mivel a nagy forgalmú közületi terekben már bevált termékről beszélünk, – a gyártó 7évtől teljes élettartamra használati garanciát ad a koptató rétegre rendeltetésszerű burkolás és felhasználás esetén, felhasználási módtól függően – így nem fog csalódást okozni a magán felhasználóknak sem.

Nemcsak strapabíró burkolat – hiszen nem látszik meg rajta a benyomódás, foltálló és rugalmas -, de akár a kő vagy kerámia, jól bírja a nedvességet. Ugyanakkor nem csúszik, sőt hőmérsékletálló, padlófűtéssel is alkalmazható. További előnye, hogy csendes, vagyis nem kopog, nem recseg de könnyebben tisztítható, mint a laminált padló.

A széles méret, minta- és felületválaszték miatt nagyon jól kombinálható, az egyedi dizájnnak csak a képzeletünk szabhat határt. A gyári fózolásnak, vagyis a lekerekített széleknek köszönhetően természetes hatást biztosít.

No, és hogy miért kedvelem én ezt a burkolatot? Mert egyaránt tehetjük a lakószobákba és a vizes helyiségekbe is, ezáltal egybefüggő, nagyvonalú, elegáns tereket hozhatunk létre, amit nem bont meg a burkolatváltó profilok látványa.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik