A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk! További információ, adatvédelmi nyilatkozatunk ITT érhető el. OK
1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 179 0990

Equipe Ceramicas – mert nem a méret a lényeg, hanem a látvány!

Egy igazán dekoratív, könnyen megkedvelhető újdonságot mutatunk be Önöknek ezúttal: a VS fürdőszoba üzleteibe megérkeztek az Equipe Ceramicas spanyol dizájncsempék! Számtalan kreatív és izgalmas forma, szín, és elrendezés bizonyítja, hogy az elegancia és a dizájn nem méretfüggő – hiszen a kis méretű csempékkel akár a legkisebb térrel is csodát tehetünk…

A spanyol csempegyár kreatív csodái hamar megkedveltették magukat mindenkivel!

Noha nálunk még újdonságnak számít, az EQUIPE CERAMICAS gyárat 1999 szeptemberében alapították meg Spanyolországban, elsősorban abból a célból, hogy reagálni tudjanak a piacon fellépő dizájn – és dekorációs igényekre, és a trendek folyamatos változásaira.

Létrejöttét követően öt éven belül vitathatatlan piacvezető szerepet vívott ki magának, mind a hazai, mind pedig a nemzetközi piacokon.

A gyár 2005-től kezdett összpontosítani kifejezetten a kis formátumú csempékre, falburkoló lapokra.

Így aki nem szeretné nagyméretű csempével burkolni fürdőszoba vagy a konyha falait, padlóját – vagy azért, mert könnyebb burkolni a kis lapokkal, vagy azért, mert úgy gondolja, a nagy méretű lapok jobban illenek a nagyobb terekbe – míg ő éppenséggel egy kisebb terű fürdőszobával rendelkezik – annak tökéletes alternatívát és a kreatív választás szabadságát adják az EQUIPE CERAMICAS látványosabbnál látványosabb modelljei.

Az EQUIPE gyár elképzelése, hogy vezető szerepet töltsön be a kis formátumú szektorban, komoly hozzáadott értéket képvisel a magasszintű dizájn terén.

A többszörös dizájndíjas gyártó állandó résztvevője a neves, tematikus kiállításoknak, mint pl. a Cersai, mely minden évben megrendezésre kerül Bologna városában, vagy az Equipe Casa Decor rendezvényein.

Nagy előnyük még, hogy a kínálatban szereplő egyes családok átláthatóak, áttekinthetőek és rugalmasak – az egyes családokon belül vagy azokon kívül is bátran keverhetők, kombinálhatók is egymással a darabok – és akár modern, akár pedig klasszikus, régmúlt időket is megidézhetünk a segítségével, ha az ehhez megfelelő szaniterekkel párosítjuk. Persze, a korabeli stílusnak megfelelően, a lapokat is szabályos mintákban, finom szegély motívumokban érdemes ilyenkor elrendezni.

Jól mutat például a falon elhelyezett, fényes metro csempe a padlón lévő színes, vagy fekete-fehér hexagon formátummal.

Korunk geometrikus trendjét meglovagolva, a hexagonok, háromszögek színes vagy akár szürkeárnyalatos modelljeiből is válogathatunk, és bátran alakíthatunk ki mintákat, és különféle alakzatokat.

Aki inkább modern hatásra vágyik, annak a szórt minta, vagy az egy irányba történő burkolást javasoljuk.

A korábbi években divatos fa parketták formátumát és mintázatát is megidézhetjük például a Chevron Negro kollekcióval, ahol minden egyes színben választhatjuk az adott lap jobbos vagy balos változatát, hogy szépen kijöjjön a minta.

Mindezt még mintás verzióban is megtalálhatjuk a Chevron Blanco Mate családjánál, mellyel igazán bájos, romantikus hatást érhetünk el.

Korunk egyik nagy irányzata az eklektika – vagyis a stílusok, valamint minták és formák ügyes keverésének alkalmazása – melyre szintén találunk jó példát az EQUIPE csempecsaládok között, ahol akár azt megtehetjük, hogy a különböző színeket felváltva használjuk egy családon belül, de akár családokat is bátran kombinálhatunk egymással a falakon és a padlón, sőt még a burkolás irányával is tudunk itt játszadozni.

A határ ezekkel a bájos kis csempékkel tényleg a csillagos ég – akármilyen szín vagy formavariációban el tudjuk rendezni őket, akár még virágokat is „ültethetünk” a fürdőkád mellé – ha úgy tetszik.

Aki máris beleszeretett – keresse fel üzleteinket, ahol szakértő kollégáink mindenben segítenek! 3D látványtervező programban meg is tervezik a mintát, az elrendezést – ha bizonytalan, vagy csak szeretné látni, hogyan is mutatna az Ön saját fürdőszobájában a kiválasztott elképzelés!

Ezek is érdekelhetik

HYGGE, a skandináv életérzés

A skandináv életérzést, a hygge-t nehéz megmagyarázni, de összességében azt takarja, hogy olyan környezetet hozunk létre, amelyben jól érezzük magunkat, valamint megtanulunk örülni a környezetünknek. 
Ez kiterjedhet az életünk bármely részére, mint az étkezésre, az önmagunkhoz való viszonyulásra, arra, hogy milyen emberek között, milyen közegben mozgunk, de természetesen a lakberendezésre is. 
Elolvasom ezt a cikket

Az álomszerű kényelem

A kényelem szó hallatán mindenkinek más jut eszébe, de a lakberendezés, a bútoraink erőteljesen összekapcsolódnak a fogalommal. Amikor kiválasztjuk az otthonunkat és elkezdjük megtervezni a berendezését, igyekszünk olyan döntéseket hozni, amelyek segítségével kényelmes otthont varázsolhatunk. Lehet egy otthon bármilyen impozáns, csillogó, tele drága bútorokkal, ha kényelmetlen, értékét veszti. 
Elolvasom ezt a cikket

A különleges és modern nagyvárosi industrial

Az industrial stílus, más néven a loft a régi gyárépületek, ipari létesítmények átalakításával jött létre. Fő pillére a tágas terek és nagy belmagasság, ezért gyakran irodákban és közintézményekben is alkalmazzák. A stílus célja, hogy olyan érzést váltson ki a benne tartózkodótól, mintha egy raktárba lépett volna be. Ehhez nélkülözhetetlen az eredeti tartóelemek, téglafalak, és csövek használata. 
Elolvasom ezt a cikket

Kombinálás végletek

Manapság nem egyszerű a lakberendezők dolga, hiszen eligazodni a megannyi stílus között nem könnyű, viszont a stílusok keresztezése utat nyit a kreativitásnak. A lehetőségek keresésének, az anyagok kombinációjának köszönhetően ma már sok otthonban jelen van a különböző textúrák egyvelege, mint a bőr, a tégla, a fém, a fa és az üveg. 
Elolvasom ezt a cikket

Miért érdemes a Style&Home Lakberendezési központba ellátogatni?

Amikor felmerül az építkezés vagy a lakásfelújítás gondolata, sok kérdés megfogalmazódik bennünk. Sokszor már a legelején kicsit elakadunk, hogyan fogjunk hozzá? Jó hírünk van, a Style&Home Lakberendezési Központ munkatársai minden kérdésre felkészültek és alaposan kidolgozták a lehetőségeket az Ön számára, hogy a lakásfelújítás könnyen, stresszmentesen és kellemesen menjen végbe.
Elolvasom ezt a cikket

Egy kis vidámság a lakásban: a bohém stílus

A bohém stílus igazi különlegesség, feltűnő és harsány, megosztja az emberek véleményét. Kevesen választják ezt a stílust teljes lakásuk berendezéséhez, azonban a bohém elemek vidámságot kölcsönöznek és feldobják a hétköznapokat, így érdemes beépítenünk otthonunkba. A színek, a formák, az anyagok vegyítése rendezetlen hatást kelthet, ezért körültekintően kell megterveznünk bohém otthonunkat. 
Elolvasom ezt a cikket