1142 Budapest, Erzsébet Királyné útja 125.info@styleandhome.hu06 30 465 7023

EPOXIKONOK – Szűr-Szabó Edit kiállítása

A napokban nyílt meg egy különleges kiállítás a Berekai Art Stúdióban (1061 Budapest, VI. kerület, Andrássy út 17.), amely Szűr-Szabó Edit legfrissebb alkotásaiból gyűjtött csokorba jó párat. Csupa olyan művet láthatunk (és akár meg is vásárolhatunk), ami tökéletes kiegészítője egy modern stílusban berendezett lakásnak – így enteriőr tervezőként meleg szívvel ajánlom minden lakberendező kollégának.

   

Szűr-Szabó Edit különleges ólomüvegei, és egyedi mozaik bútorai nem ismeretlenek a lakberendezők előtt, ám ez az évekig készült 20 darabos kollekció most látható először a nagyközönség számára. Az „EPOXIKONOK” egy olyan speciális képsorozat mely kizárólag fugázó anyag, vagyis epoxigyanta felhasználásával készült.

A képsorozat különlegessége, hogy két képhez működő lámpa is készült, így a műalkotás egyben hangulatlámpaként is az enteriőr bármely pontjának része lehet (a plexiből készült világítótestek több méretben is megrendelhetők). Egyediségüket az adja, hogy egy tengerentúli közös projekt kapcsán jöttek létre. A művésznő által készített kereteken belül Samir Sarkar indiai kortárs festőművész varázslatos rajzai láthatók. Különlegességük, hogy a keretek lézerkivágással jöttek létre, és bármely színben előállíthatóak – ezzel is segítve a műalkotás betervezését a lakberendező által megálmodott enteriőrbe.

   

Az epoxigyanta képek káprázatosan vivid színekben pompáznak. Kerek, szögletes, vagy éppen amorf alakjuk miatt bámulatos ellenpontot adnak egy modern bőrkanapé felett, és bármely minimalista stílusban berendezett lakásban könnyen fókuszponttá válnak. A kiállításon járva már fejben tervezni is kezdtem a hozzájuk illő enteriőröket, és azon gondolkodtam, melyik ügyfelemhez, melyik kép illene a legjobban…

   

Mindegyik alkotás olyan megkapó, hogy se leírni, se elmesélni sem lehet. Látni kell őket élőben! Érdemes (sőt lakberendezőknek egyenesen „kötelező”).

A kiállítás 2016. június 12.-ig látogatható, előzetes egyeztetés alapján.

Bővebb infó:

BEREKAI ART STÚDIÓ (1061 Budapest, VI. kerület, Andrássy út 17., 11-es kapucsengő)

Web: http://www.berekaiart.org

Telefon: +36/20-5555- 855

A művésznővel a kapcsolat az alábbi elérhetőségen vehető fel:

Szűr-Szabó Edit

E-mail: diglamo@gmail.com

Web: http://www.szurszaboedit.hu

Telefon: +36/30 932 3722